A
hagymát és a
fokhagymát apróra szeljük, a
zellert vékony szeletekre vágjuk. A húst forró olajban elősütjük, majd hozzáadjuk a
hagymát és a
fokhagymát, ezeket megpirítjük, majd beletesszük a
zellert is. Beleöntjük a bort, a húslevest, majd kb. 3 órát pároljuk, közben felöntjük egy kevés
vízzel. A húst kivesszük a léből, majd a visszamaradt levet
sóval és
borssal ízesítjük, illetve kevés
vízzel elkevert keményítővel megkötjük, és felforraljuk. Ezután a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a szószba szórjuk. A húst is felszeljük, és ezt is visszatesszük. Tálalásnál kínáljuk hozzá párolt karottát,
brokkolit vagy gőzgombócot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>