Az
almákat megtisztítjük, magházukat kivágjuk, majd
vízbe tesszük, és
citromlevet öntünk hozzá. A
zselatint
vízbe tesszük, hogy feloldódjon. A vörösborba tesszük a
citrom lereszelt héját és a
fahéjat, felforraljuk, majd belerakjuk az
almákat, és így pároljuk kb. 10 percig. Ezután az
almákat kiszedjük, majd amikor kihűltek, a magházuk helyére lekvárt teszünk. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, a
zselatint, majd felforraljuk, és az
almákra öntjük. A hűtőben állni hagyjuk, hogy megdermedjenek. Közben a
tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a pudingot, és ezt az
almák alá töltjük, majd megint a hűtőbe tesszük. A
tejszínből habot csinálunk, majd az
almák te
tejére nyomjuk, és tálalás előtt egy pisztáciát teszünk a te
tejükre.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>