Mossuk meg a
tojásokat és vágjuk le a héj te
tejét, vigyázva, hogy a többi része egyben maradjon. 4
tojást kanalazzunk ki egy tálba és verjük fel a turbolyával,
sóval és
borssal. Többi
tojást másik tálba kanalazzuk, verjük fel
sóval,
borssal és
paprikacsíkokkal. Olvasztott
vajat tegyük 2 külön tálba, és öntsük hozzá a két különböző keveréket. Forrásban lévő
víz fölött gőzöljük 5-6 percig, hogy összeálljon. Kanalazzuk vissza a forró
tojáskeveréket a héjakba, hagyjuk hűlni. A turbolyás
tojásokat vékony olajbogyószeletekkel és lestyánlevelekkel, a
paprikás
tojásokat zöld
citrom-szeletekkel, olajbogyóval és kaviárral díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>