» 3 élő tarisznyarák (egynként kb. 90 dkg) » szeletelt graham-kenyér » 2 citrom, negyedkere vágva » vaj a kenyérre » Só és őrölt fekete bors
A rákokat rakjuk egy lábas hideg vízbe, és forraljuk fel lassan. Főzzük 5-6 percig a rákokat félkilónként. Ha kész vegyük ki a rákokat és tegyük félre. Az ollókat és a lábakat tördeljük le, majd a hüvelykujjunkkal szedjük ki a rák testét a héjából. Távolítsuk el róla a szürke kopoltyúkat. A barna húst kaparjuk le a héjról és a fehér hússal együtt rakjuk egy tálba. A lábakat, a rákhúst és az ollót tálaljuk együtt a citromgerezdekkel, a vajjal és a kenyérszeletekkel, amiből mindenki csinálhat magának szendvicset.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom