Hagyjuk a halfiléket egy napon át
vízben ázni úgy, hogy azt 6-8 óránként cseréljük. Miután lecsurgattuk és leöblítettük rakjuk egy hideg
vízzel teli lábasba. Forraljuk fel, 5 percig főzzük. Ha letelt az 5 perc, akkor a vizet öntsük le róla és hagyjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt nézzük meg, hogy van-e még benne szálka. Ha találunk, akkor a szálkákat és a bőrét is távolítsuk el. Nyomkodjuk szét egy villával. 20-25 perc alatt főzzük meg a
krumplit
sós
vízben. Ha megfőtt, akkor távolítsuk el a héját és villa segítségével törjük össze. Keverjük össze az összetört
burgonyát és szétnyomkodott halat.
sózzuk-
borsozzuk, majd formázzunk belőle golyókat. Be
lisztezett tányéron letakarva rakjuk őket a hűtőbe 30 percre. A
lisztben forgassuk meg a golyókat. Forrósítsunk fel olajat egy lábasban és ebbe süssük aranybarnára a golyókat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>