» 4 közepes alma » 5 dkg aszalt füge » 1,5 dl marsala » 5 dkg vaj, meglágyítva
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 4-es fokozat. Az almák magházát távolítsuk el egy magházszúró segítségével. Rakjuk tepsibe az almákat, a fügéket pedig tegyük a magház helyére. Mindegyik alma tetejére tegyünk egy darabka vajat, és ezután öntsük rá a bort. 30 percig süssük, alufóliával szorosan lefedve. 10 percig süssük az alufólia nélkül. A tepsiben lévő lével locsoljuk meg az almákat és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom