Gombás crostini receptHány személyre: 6 személyre
» 25 g szárított tinóru
gomba» 3 ek.
olívaolaj» 130 g felkockázott bacon
» 250 g apró csiepke
gomba» 2 zúzott
fokhagymagerezd
» 2 ek. apróra vágott
petrezselyem» frissen őrölt
bors» félbevégott fokhagymgerezdek
» 6 vastag szelet perasztkenyér pirítósnak
A
gombát áztassuk 20 percre forró
vízbe, majd szűrjük le. Egyserpenyőben hevítsünk fel 1 ek. olajat, majd tegyük bele a bacont, és pirítsuk meg. A csiperkét dörzsöljük át nedves törlőkendővel, majd aprítsuk fel, és a szárított
gombával együtt tegyük a serpenyőbe. Süssük barnára, majd adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát,
borsot, és süssük még 1-2 percig. A kenyereket pirítsuk meg, és dörzsöljük be
fokhagymával, majd locsoljuk meg egy kevés
olívaolajjal. A
gombát egyenletesen helyezzük el a kenyéren.
Előkészület: 20 perc, főzési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>