A
spárgát megfőzzük, leturmixoljuk, közben a halenyvet beáztatjuk. A
tojásfehérjét a
cukorral felverjük, majd a
spárgába forgatjuk. 5 deci
tejszínt a vaníliával felmelegítjük, majd a vaníliát kivesszük, és helyére a halenyvet tesszük. A
spárgafejeket is megfőzzük
sós
vízben. Eközben egy másik lábosban kb. negyed órát főzzük a
cukorral,
kakaóval, glükózzal elkevert vizet. A maradék
tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a
spárgapürét és a vaníliás
tejszínt. Végül a szószból és a
tejszínes keverékből egy-egy kanállal teszünk minden tányérra, majd egy-egy
spárgafejet belefektetünk, az egészet megszórjuk a reszelt
csokoládéval, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>