Első lépésként elkészítjük a
rizstésztát, majd melegen tartjuk felhasználásig. Felforrósítunk 2 evőkanál étolajat, ebben sütjük meg
sóval és
borssal a hússzeleteket, majd amint elkészült kiszedjük a serpenyőből. A wokot feltöltjük a maradék olajjal, azután átsütjük benne a feldarabolt
paprikát. Ezután kerül bele a földi
mogyoró, a
korianderlevél, a
szója- és a halszósz, valamint a zöldségleves. Ehhez a szószhoz öntjük hozzá a
vízzel elkevert étkezési keményítőt. Az egészet felfőzzük a sambal oelekkel, illetve
sózzuk és
borsozzuk. Amikor az ízek jól összeforrtak, akkor tesszük bele a hússzeleteket, utána felmelegítjük, hogy a hús is felvegye az étel hőmérsékletét. A szűzpecsenyét az elkészített tésztával és a szósszal együtt tálaljuk,
korianderlevéllel díszíthetjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>