Pácolt feketepecsenye spárgával receptHány személyre: 4
» 600 g marha feketepecsenye
» 300 g friss thai v. vékony zöld
spárga» 12 konzerv bébikukorica
» 3 konzerv
ananász szelet
» 10 ek. zöldségleves
» 2 ek. étkezési keményítő
» 6 ek.
szójaszósz
» 1 csapott tk. sütőpor
» 3 ek. szezám olaj
» 8 ek.
kókusztej» 2 ek. piritott kókuszreszelék
» 1 piros kaliforniai
paprika» 2 piros csili
paprika» frissen őrölt
bors» 2-3
korianderág
A csíkokra szeletelt marhahúst összekeverjük a keményítővel, sütőporral, 2 evőkanálnyi
szójaszósszal és a 2 evőkanálnyi szezám olajjal. Lefedve hűtőbe tesszük 1 órára. A megmaradt szezámolajat felforrósítjuk, átsütjük benne a húscsíkokat, amikor kész van vegyük ki és tartsuk melegen. A felkockázott csili- és kaliforniai
paprikákat, a felnegyedelt
ananászt és a bébikukoricát, valamint a
spárgát a wokba téve átsütjük. Hozzáadjuk a már megsütött húscsíkokat,
kókusztejet, levest,
borsot és a megmaradt
szójaszószt, majd ezekkel együtt ismét felforrósítjuk. Ízlés szerint
sózzuk, a díszítés kókuszreszelékkel és
koriander levelekkel történik.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>