Serpenyős hús sweet & sour szósszal receptHány személyre: 4
» 500 g kicsontozott sertéstarja
» 170 g konzerv
szójababcsíra
» 170 g szeletelt konzerv bambuszrügy
» 200 g
rizskeverék vad- és hosszú szemű
rizsből
» 1 zöld kaliforniai
paprika» 25 g szárított fafül
gomba» 1-2 piros csili
paprika» 3 ek.
szójaolaj
» 200 ml sweet & sour szósz
» 100 ml húsleves
» 1-2 ek.
szójaszósz
» néhány
korianderág
» frissen őrölt
bors»
só
Első lépésként megfőzzük a
rizst, a szárított
gombát pedig beáztatjuk. Felforrósítjuk az olaj felét, ebben fogjuk a
sózott és
borsozott hússzeleteket átsütni. Ha megsültek, kivesszük a wokból és melegen tartjuk. Ezután beleöntjük a wokba a maradék olajat, beletéve a csíkokra szelt
paprikát, a bambuszrügyet és a
szójababcsírát, valamint a már megfőtt
rizst és a kiáztatott és felszeletelt fafül
gombát. Mindezt a hozzáöntött levessel felfőzzük. Ezt követően tesszük hozzá a
szójaszószt, a sweet & sour szószt és az apró kockákra szelt csili
paprikát. Végül újra felforraljuk, és beízesítjük ízlés szerint
sóval és
borssal. Tálalás előtt az eddig melegen tartott húst beletesszük a többi elkészített hozzávalóba.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>