Marhahús ceruzababbal receptHány személyre: 4
» A páchoz:
» 2 tk. étkezési keményítő
» 2 ek. sötét
szójaszósz
» 2 ek.
földimogyoró-olaj» 45 dkg marhahátszín
» A mártáshoz:
» 2 ek. olaj
» 3 gerezd
fokhagyma» 1 kisebb vörös
hagyma» 22 dkg vékony ceruzabab
» 2,5 dkg
sózatlen kesudió
» 2,5 dkg bambuszrügy
» 2 tk. sötét
szójaszósz
» 2 tk. kínai
rizsbor
» 1,25 dl marhahúsleves
» 2 tk. étkezési keményítő
» 4 tk.
víz»
só,
bors
Fogunk egy tálat, összekeverjük benne a
szójaszószt, a keményítőt és a
földimogyoró-olajat, majd beletesszük a felcsíkozott húst, és fél órát pácoljuk. Ezután a wok-ban megpirítjuk az összepréselt
fokhagymát, a nyolc részre szétvágott vörös
hagymát, a ceruzababot, a kesudiót és a bambuszrügyet, majd hozzáadjuk a húst is. A
szójaszószhoz hozzákeverjük a marhahúslevest, a
rizsbort és a
vízzel elkevert keményítőt, majd az egészet a wokba öntjük. Felforraljuk, majd még néhány percig főzzük,
sózzuk,
borsozzuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>