» 400 g mélyhűtött tintahal » 10 kimagozott fekete olajbogyó » 2 gerezd fokhagyma » 25 g mélyhűtött olasz zöldfűszerkeverék » 3 ek. szójaszósz » 2 ek. citromlé » 2 ek. olivaolaj » 2 ek. csiliszósz » só » frissen őrölt bors
A tintahalat hideg vízzel leöblítjük, majd nagyjából 2-3 cm- es karikákra szeljük. A szeleteket összekeverjük a szójaszósszal és fél órát hagyjuk állni, majd a felforrósított wokban olajban kisütjük.
A megsütött halkarikákat összekeverjük az apróra vágott olajbogyóból, citromléből, az összetört fokhagymából és a zöldfűszerekből készített fűszerkeverékkel. Ízlés szerint sóval, borssal vagy csiliszósszal fogyasztjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom