A kagylókat tisztítsuk meg, a kinyíltakat dobjuk ki. Főzzük őket 10 percig, majd vegyük ki a héjukból. Amik nem nyíltak ki, dobjuk ki. A
hagymát és a
fokhagymát aprítsuk fel, a
citromfüvet vágjuk apróra. A
chilit vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel a wokban, tegyük bele a
hagymát, a
fokhagymát, a
citromfüvet és a
chilit. Süssük kevergetve 5 percig. Adjuk hozzá a bort és a halszószt, és főzzük 3 percig. Tegyük bele a kagylókat, keverjük össze, és főzzük még 3-5 percig. Tálalás előtt szórjuk meg
bazsalikommal, és rizzsel kínáljuk.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>