Mossuk meg a mangoldleveleket, és egy kis ideig blansírozzuk. 1 szál
citromfüvet vágjunk össze a meghámozott
fokhagymával együtt. A zsemlét áztassuk be, a galangát hámozzuk meg, és vágjuk darabokra. A darált húst keverjük össze a
tojásokkal, a kinyomkodott zsemlével, a
citromfűvel és a
fokhagymával. Adjuk hozzá a
gyömbért és a hoiszinszószt. A töltelékkel töltsük meg a mangoldleveleket, és formáljuk gömbölyűre. Tegyük bambuszkosarakba, amit előtte béleljünk ki galanga- és
citromfűdarabokkal. Csepegtessük meg
korianderolajjal. A wokban forraljunk egy kevés vizet, állítsuk fölé a kosarat, és lefedve gőzöljük 30 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>