Chilis-currys szárnyas receptHány személyre: 4 személyre
» 6 nem csípős zöld pepperoni
» 3 piros
chilipaprika» 1 sárga húsú
paprika» 1 piros húsú
paprika» 1 pulykamellfilé
» 4 ek. szezámolaj
» 1 ek.
chiliolaj
» 2 ek. öfűszer-por
» 3 ek. zöld
currypaszta
» 5 dl csirkehúsleves
» 2,5 dl ázsiai ízesítésű alaplé
» 3 ek. halszósz
» 3 ek. világos
szójaszósz
» 2 kaffir
lime-levél
» 1 ek.
citromlé
Mossuk meg a pepperonit, a csilit és a színes
paprikákat, majd hosszéban vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk csíkokra. a húst szintén csíkozzuk fel, majd hevítsük fel a wokban az olajat, és süssük meg benne a húst. Adjuk hozzá a zöldségeket, keverjük bele az ötfűszer-port és a
currypasztát. Öntsük rá a leveseket, ízesítsük a halszósszal és a
szójaszósszal. A kaffir
lime-leveleket mossuk meg, vágjuk apóra, és a
citromlével együtt tegyük az ételhez. Főzzük 10 percig kis lángon, majd rizzsel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>