Gőzölt rizsgombócok ráktöltelékkel receptHány személyre: 4 személyre
» 20 dkg basmati
rizs» 20 dkg mélyhűtött koktélrák
» 2 ek. halszósz
» fél tk. őrölt
gyömbér» 1 tk. csilipehely
» 6 ek. halszósz
» 1
lime leve
» 3 apróra vágott piros csili
paprika» 1 ek. apróra vágott
koriander
A
rizst főzzük meg, és hagyjuk kihűlni. A rákot keverjük össze, 2 ek. halszósszal és őrölt
gyömbérrel. A
rizsből formáljunk gombócokat, a közepükbe nyomjunk egy mélyedést, és tegyük bele a tölteléket, majd zárjuk be a nyílást. Készítsük elő a többi gombócot is. Készítsük el a bambuszkosarat a gőzöléshez, és szórjuk meg a csilipehellyel. Forraljunk egy kevés vizet a wokba, és állítsuk fölé a kosarat. Fedjük le a wokot. 15 perc múlva cseréljük meg az al
só és felső kosarakat, és gőzöljük 15 percig.
A mártogatóshoz keverjük össze a 6 ek. halszószt, a
lime levét, a csilit és a
koriandert.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>