Spanyol kolbászok fokhagymás pürével és zöldborsóval receptHány személyre: 6-8 személyre
» 1,25 kg kicsontozott sertéstarja, felvágva
» 125 g
szalonna, bőr nélkül
» 2 tk. fűszer
paprika» 1,5 tk.
só» 3/4 csésze félédes sherry
» sertésbél
» 24 gerezd
fokhagyma, egészben
» Fok
hagymás püré:
» 1 kg meghámozott
burgonya» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 1/4 csésze
sózott
vaj» 2 csésze mirelit zöldbor
só
Húsdarálón daráljuk le kétszer a húst és a
szalonnát. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a
paprikát, a
sót és a sherryt. Gyúrjuk össze, és tegyük 5-6 órára a hűtőbe. Töltsük a bélbe a kolbászhúst, majd tegyük vissza a kész kolbászokat a hűtőbe a sütésig.
sós
vízben főzzük puhára a
burgonyát, majd szűrjük le, és keverjük össze a
vajjal és a
fokhagymával.
A zöldbor
sót is főzzük puhára, majd szűrjük le.
A kolbászokat és az egész
fokhagymákat grillezzük meg, és forrón tálaljuk a
fokhagymás pürével és a zöldbor
sóval.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 20-25 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>