» Kókuszmártás: » 3/4 csésze kókuszkrém- vagy tej » 2 ek. friss lime-lé » 1 darab gyömbér, meghámozva és felszeletleve » 1 ek. durvára reszelt pálmacukor vagy világos barna cukor » 1 thai csili, félbe vágva és kimagozva » A halhoz: » 4 csattogóhalfilé, a bőrével » 4 ek. extra szűz olívaolaj » só » 250 g tisztított zöldbab » 250 g tisztított cukorborsó » korianderlevelek a tálaláshoz
Kókusmártás:
Keverjük össze a kóksukrémet, a lime-levet, a gyömbért, a pálmacukrot és a csilit, és lassan forraljuk fel. vegyük kisebbre a lángot, és főzzük 10 percig. Szűrjük át egy szűrőn. A grillsütőt melegítsük elő.
A halat vágjuk be, kenjük meg 2 ek. olívaolajjal, és sózzuk meg.
Forraljunk vizet, és 2 percig blansírozzuk a zöldbabot, majd szűrjük le. A vizet tegyük vissza főni, és a borsót is blansírozzuk meg. A grillsütőt olajozzuk meg, és süssük meg rajta a halat. Tegyük egy tányérra, és ehylezzük mellé a zöldbabot és zöldborsót, majd szórjuk meg korianderrrel.
Előkészület: 30 perc.
Főzséi/sütési idő: 5-10 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom