» A kolbászokhoz: » 750 g csirkecombfilé, felvágva » 750 g kicsontozott sertéstarja, felvágva » 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve » 2 ek. édesköménymag » 1 ek. édes fűszerpaprika » 2 tk. só » 1 tk. frissen őrölt fehér bors » 1 tk. frissen őrölt fekete bors » 1 tk. frissen őrölt Cayenne-bors » fél csésze finomra vágott petrezselyem » 3 ek. Pernod » sertésbél » Puliszka: » 3 liter sós víz » 3 csésze kukoricaliszt
Keverjük össze a kétféle hús, a sót, a fokhagymát, az édesköménymagot, a paprikát, a fehér és fekete borsot, a Cayenne-borsot, a petrezselymet és a Pernod-t. Dolgozzuk jól össze, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Húsdarálón daráljuk át kétszer a keveéket. Töltsük be a kolbászokat a bélbe.
Puliszka:
Forraljunk sós vizet, és fokozatosan öntsük bele a kukoricadarát. Főzzük 45-50 percig. A grillsütőt melegítsük elő, és süssük meg rajta a kolbászokat. Forrón tálaljuk a puliszkával.
Előkészület: 30 perc.
Főszéi,sütési idő: 45-60 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom