Rostélyost vékony csíkokra vágjuk,
sóval és
borssal megszórjuk és 20 percig állni hagyjuk. Vörös
hagymát felkarikázzuk,
majoránnát,
bazsalikomot, valamint a többi fűszert finomra vágjuk. Bog
rácsban olajat hevítünk, és megpirítjuk a
hagymát. Ha a
hagyma már üveges, hozzáadjuk a húst, majd saját levében pároljuk. 15 perc után ráöntjük a
fehérbort, és puhára pároljuk a húst. Ha a bor java elpárolgott,
bazsalikommal,
majoránnával,
petrezselyemmel és
borsikafűvel ízesítjük,
borsot és
sót adunk hozzá. Zsírjára lesütjük a húst, majd ráborítjuk a
tejfölt, elkeverjük és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>