Diós szárnyas-krémleves receptHány személyre: 4
» 2 tyúkhúsleveskocka
» 1 dl
tejföl
» 1 dl
tejszín
» 5 dkg finomra darált dió
» 1 evőkanál durvára vágott dió
» 1 csapott evőkanál
rizsliszt» 1 csokor
petrezselyemzöld
» 1 csapott teáskanál
currypor
» 1 késhegynyi törött fekete
bors» 5 dkg gluténmentes cérnametélt
»
só
Előkészítés: a megmosott
petrezselyemzöldet apróra metéljük. A
tejszínnel és 1 dl
vízzel összekevert
tejfölben simára keverjük a
rizslisztet. A gluténmentes cérnametéltet a forrásban lévő
sós
vízben megfőzzük, és meleg
vízzel leöblítve, melegen is tartjuk.
Elkészítés: 8 dl
vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a finomra darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és 5 percig főzzük. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatjuk a
lisztes
tejfölt, és beleszórjuk a
petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forraljuk, amíg a habja elfő. Ezután rászórjuk a megmaradt
petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyjuk.
Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámerjük a forró levest, és meghintjük a durvára vágott dióval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>