Puhára főzzük a
gesztenyéket, majd leszűrjük róluk a vizet, és mindegyiket kétfelé vágjuk. Kikaparjuk a belsejüket, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni, majd utána összekeverjük a 15 dkg por
cukorral és a vaníliás
cukorral, meg a rummal. Kis halmokat képezünk belőle és felszútjuk az összeset hurkapálcikára.Ezután a maradék cukrot 1,5 dl
vízzel felrakjuk főni, és közben a habot mindig leszedjük róla. A cukrot addig főzzük, míg egy belemártott főzőkanál nyelén hideg
víz hatására nem törik. Ekkor jó.Levsezzük a tűzről és mindegyik pálcikát a
gesztenyével belemártjuk. Vigyázzunk, hogy a kezünk véletlenül se érjen bele. Csak akkor szedjük le a pálcikáról, mikor kihűlt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>