A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a
tejjel,
sóval és Rama
margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a
rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát.
Az
almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük, majd rálocsoljuk a
citromlevet. Egy tortaformát ki
vajazunk, és az
almaszeleteket az aljába tesszük.
A
tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját összekeverjük a
cukorral, mazsolával,
citromhéjjal, a habbá vert fehérjével és rizzsel, majd az
almára simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Utána kiborítjuk a formából, málnaszörpöt locsolunk rá, és málnaszemekkel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>