A körtéket meghámozzuk, majd lereszeljük a megmosott
narancs héját, és kifacsarjuk a levet. A cukrot beleszórjuk egy akkora lábosba, amelyben elférnek egymás mellett a körték. Hozzáöntünk 1 dl meleg vizet, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, és néhány perc alatt világos karamellszínűre főzzük. Ezután a karamelles szirupba beletesszük a körtéket, szűrön át hozzáöntjük a
narancslevet, majd rájuk szórjuk a reszelt
narancshéjat, és rájuk öntünk 2,5 dl meleg vizet. Fedő alatt kis tűzőn puhára főzzük a körtéket. Először csak 15 percig főzzük őket. Majd óvatosan beleöntjük a lábosba a
tejszint, és teljesen puhára főzzük a körtéket. A megfőtt gyümölcsöket szűrőlapáttal kiemeljük, félretesszük, és kb. 15-20 perc alatt mártás sűrűségűre beforraljuk a szirupot. Tálaláskor elővesszünk 8 darab mély tálkát, öntünk bele a karamellmártásból, és erre ráültetünk 1-1 körtét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>