» 200 g finomcukor » 500 ml víz » 4 négyféle vágott körte » 1 darab narancshéj » 1 fahéjrúd » 1 vaníliahüvely » 1 evőkanál frissen facsart citromlé » tejszín a tálaláshoz
Melegítsük fel egy lábosban a vizet, a cukrot, a citromlevet és a fahéjrudat. a vaníliahüvelyből kaparjuk ki a magokat és tegyük a fűszeres vízbe. Forraljuk fel, időnként megkavargatva. Csökkentsük a tüzet és főzzük még fedő nélkül 8-10 percig. Tegyük a körtéket a fűszeres szirupba, fedjük le és 5-8 percig gyöngyözve főzzük. Tegyük tányérokra, locsoljuk meg sziruppal és tejszínnel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 23-28 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom