Vágjuk hosszában félbe a vaníliarudakat. Mossuk meg a szőlőszemeket. Hámozzuk meg az
almát, magozzuk ki és kockázzuk fel. Az
almakockákat és a vaníliát tegyük egy edénybe, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, fedjük le, és főzzük 10 percig. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy edénybe öntsük bele a
fehérbort, a
mézet, és a szőlőt. Fedjük le, és főzzük 3-4 percig. A főzőlevet öntsük egy másik edénybe, és a szőlőszemeket csepegtessük le. A szőlőlevet forraljuk fel, míg két evőkanálnyira besűrűsödik. A vaníliarudat vegyük ki, öntsük az
almákra felforralt szőlőlevet, és így forraljuk még 2-3 percig. Réteslapból vágjunk 25 cm-es köröket. a közepükre tegyük az
almakompótot és a szőlőt, és kössük össze a vaníliarudakkal. Süssük 3-4 percig. Amikor kihűlt tálaljuk.
Mindössze 40-45 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>