Sárgabaracktekercs receptHány személyre:
» 1 liter aszalt sárgabarack
» 3,5 dl sárgabarack-
ananász gyümölcslé
» 4 dl
víz» 1 dl
cukor» 2 evőkanál
citromlé
» 1 evőkanál tápióka
» 5 dl finomra vágott dió
» 200 g darabokra tördelt kókusz
» 20-26 tekercshez elegendő leveles
vajastészta
» növényi olaj a sütéshez
»
tejföl és
csokoládésodó a tálaláshoz
Egy serpenyőben összekeverjük a sárgabarackot, a gyümölcslét, a vizet, a cukrot és a
citromlét, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, lefedjük, és állni hagyjuk 1 óráig. Lecsepegtetjük, a levét félretesszük. A sárgabarackot apró kockára vágjuk. A már használt serpenyőben összekeverjük a sárgabarackot, a félretett levet és a tápiókát. Folyamatosan kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről, 20 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a diót és a kókuszt.
Elkészítjük a tésztát, és minden egyes tekercsbe 2 evőkanál sárgabarackmasszát teszünk. A tekercseket felcsavarjuk.
Egy lábosba kb. 5 cm mélységű olajat öntünk, és 190 fokra melegítjük. A tésztákat aranybarnára sütjük.
Tejfölt és
csokoládésodót tálalunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>