Lecsepegtetjük az őszibarack szeleteket. A szirupból 2 dl-t félreteszünk.
Egy kis serpenyőben összekeverünk 1 dl cukrot és a
kukoricakeményítőt. Hozzáadjuk a félretett szirupot, simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Sűrűre főzzük, majd félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a barnacukrot, 1 dl
lisztet, a zabszemeket, a Rama
margarint és a
fahéjat. Elmorzsoljuk, félbretesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kis tálban összekeverjük a maradék 4 dl
lisztet, az 1 evőkanálnyi cukrot és
sót. Hozzáadjuk a zsiradékot, és addig daraboljuk, míg durva morzsás nem lesz. Hozzáadjuk a vizet, és addig gyúrjuk, míg a massza össze nem áll. Cipót formálunk belőle. Belesimítjuk egy 20*20 cm-es tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
A nyers süteménylapra tesszük az őszibarackszeleteket, a sziruppal készült krémet, valamint a zabszemes morzsákat. 45 percig sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>