A
citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom, leszűröm. A
tojásokat beletöröm egy tálkába, és csak annyira verem fel villával, hogy a sárgájuk és a fehérjük összekeveredjen. Utána egy kis lábosban alacsony lángon felolvasztom a
vajat, majd amikor már folyós, az edényt félreteszem. Belekeverem a reszelt
citromhéjat, az átszűrt
citromlevet, a cukrot meg a felvert
tojásokat, és visszateszem az alig-alig pislákoló tűzre. Kézi habverővel türelmesen és folyamatosan kevergetve pudingszerűen besűrítem, aztán megvárom, amíg kihűl. Ha kihült, hideg
tejszínből kemény habot verek, és a habot az apróra vágott, friss
bazsalikomlevelekkel együtt belekeverem a
citromkrémbe. Ezt 3-4 órán át mélyhűtőben tárolom hogy megfagyjon, de evés előtt 30 perccel átteszem a hűtőbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>