A kifliket feldaraboljuk, a
tojások sárgáját elkeverjük az olvasztott
vajjal. A rumot elkeverjük a
tejjel, majd a
tojásos keverékhez hozzáadjuk, és az egészet ráöntjük a feldarabolt kiflikre. Ezt kb. 30-40 percig állni hagyjuk. Amikor a kiflik jól beitták a
tejes anyagot, akkor tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk. Alulra egy réteg kifli kerül, majd diót és mazsolát szórunk rá. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Az
almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk,és a kifli te
tejére rakjuk. Megkenjük lekvárral, és 30 percre meleg sütőbe tesszük. Ha már jól átmelegedett, a
tojások fehérjét felverjük, és belekeverünk 2-3 evőkanál lekvárt, majd az egészet rákenjük az
almára. Utána még kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>