Csokoládékehely amaretti keksszel és fagylalttal recept
Hány személyre: 4 személyre
» 100 g barna cukor » 90 g összetördelt amaretti keksz » 90 g durvára vágott, csokoládéval bevont mogyoró » 90 g vaj » 1 l vaníliafagylalt » 125 ml tejszín » 2 evőkanál kakaópor
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd keverjük hozzá a barna cukrot, a tejszínt és a kakaót. Főzzük kb. 5 percig, majd tegyük félre hűlni. Fagylaltos kelyhekbe rétegezzük a kekszet, a durvára tört csokoládés mogyorót, a fagylaltot és a tejszínes, karamellás szószt. Amikor kész, tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom