» 125 g szárított sárgabarack » 3 evőkanál sárgabaracklikőr » 200 g marcipán » 100 g porcukor » 100 g jó minőségű csokoládé » 100 g felezett dióbél
A felaprított barackot meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és pár órára félretesszük pihenni. Ezután hozzákeverjük a marcipánt, a cukrot és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ezután kb. 2 cm vastag rudakat hengergetünk a masszából és kb. másfél cm vastag szeletekre vágjuk. A vízgőz fölött olvasztott csokoládéba mártjuk a szeleteket és a felesleg lecsöpögtetése után sütőpapírra tesszük őket. A végén a felezett dióbelekkel díszítjük a szeleteket.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom