Narancsvirág marcipánok receptHány személyre: 8
» 200 g marcipán
» 125 g por
cukor» 1 teáskanál apróra vágott szárított
narancshéj
» 50 g aprózott cukrozott
narancshéj
» 3 evőkanál
narancslikőr
» 100 g jó minőségű
csokoládé» 1 evőkanál kókuszkrém
»
narancslé
» 30 db formára vágott cukrozott
narancshéj a díszítéshez
A marcipánt, a porcukrot és a szárított
narancshéjat összegyúrjuk, majd a massza negyedét fóliába csomagoljuk és félretesszük. A cukrozott
narancshéjat és egy evőkanál
narancslikőrt belekeverünk a maradék masszába, majd 2 evőkanál por
cukorral megszórt deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztamasszánkat. Ezután kerek szaggatóval kiszaggatjuk a kb. 3 cm-es formákat. A félretett marcipánt vékonyra nyújtjuk és kis virágokat vágunk ki belőle, majd a közepüket kissé benyomjuk és az így kapott formákat félretesszük pihenni. A
csokoládé és a kókuszkrém keverékét
vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a marcipánkarikákat belemártjuk a mázba, a felesleget lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük megkeményedni. A megmaradt porcukrot összekeverjük a likőrrel és egy kevés
narancslével, majd ebbe a sűrű mázba mártjuk a kis virágokat, végül mindegyik közepébe cukrozott
narancshéjat teszünk. Az elkészült virágokat pedig a karikák közepére helyezzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>