A
vaj és a
cukor keverékét addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, míg kissé karamellizálódik, majd belekeverjük a vágott diót és olajozott alufóliára öntjük a keveréket. Miután kihűlt, apró darabokra törjük sodrófával vagy bármivel, ami megfelel erre a célra. A marcipánt összegyúrjuk a por
cukorral, a rummal és a grillázzsal, majd 1 cm vastagra nyújtjuk a masszát és 2x2 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládé és kókuszkrém keverékébe mártjuk a marcipánformákat és a felesleg lecsöpögtetése után sütőpapírra tesszük őket, hogy megkeményedjen a
csokoládé. A dióbeleket elnegyedeljük és mindegyik sütire helyezünk egy negyed dióbelet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>