Vastag fenekű lábasba rakjuk a cukrot és 6 evőkanál vizet öntsünk rá. Keverjük folyamatosan alacsony hőfokon, míg fel nem oldódik a
cukor. Forraljuk fel és még 5 percig melegítsük kavargatás nélkül. Szedjük le a tűzről. A
mandulát szórjuk bele és a lábast rázogassuk, hogy a
mandulaszemeket bevonja a karamell. Egy olajjal vékonyan kikent tepsire öntsük. 10-15 percig hagyjuk állni. Mindeközben a csokit olvasszuk meg
vízfürdő felet egy hőálló tálba. Fóliázzuk le a megkeményedett
grillázst és törjük össze sodrófával. Ezután rakjuk robotgépbe és aprítsuk teljesen össze morzsalékosra. Az olvasztott csokihoz keverjük hozzá. Hűtsük be, hogy kicsit megkeményedjen. Csak annyira, hogy golyókat lehessen formázni belőle. 16 golyót gyúrjunk és rakjuk őket minyonpapírra. Tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>