Egy tálban keverjük össze a
csokoládés nápolyi darabokat és
vajat, Belesimítjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.
Forró
víz fölött megolvasztjuk a
csokoládéreszeléket. Alaposan kikeverünk 6
tojássárgáját és két egész
tojást. A forró
csokoládéhoz adjuk, és jól elkeverjük.
Egy másik tálban kemény habbá verjük a
tojásfehérjéket, és félretesszük. 7 dl
tejszínt lágy habbá verünk. Hozzáadunk 1 dl cukrot és egy teáskanál vaníliás cukrot, majd kemény, sima habbá verjük. A
csokoládés krémet beleforgatjuk a
tejszínhabba. Ezután beleforgatjuk a
tojáshabot és az apró
csokoládéreszeléket is. Az süteménylapra töltjük, és legalább 3 órán keresztül hűtőszekrényben tartjuk.
Egy tálban a maradék 5 dl
tejszínt lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a teáskanálnyi vaníliás cukrot. A habot rákenjük a fagyos tortára.
Tálaláskor lekapcsoljuk a forma oldalát, és málnával,
mentalevéllel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>