Kókuszos-rumos trüffel receptHány személyre: 8-10
» 2 dl hab
tejszín
» 45 dkg félédes
csokoládé, összetörve
» 1,5 dl fehér rum
» 6 dkg pirított
mogyoró, felaprítva
» 3 dkg pirított kókuszreszelék
» 6 dkg
cukorpaszta
» piros és zöld ételfesték
» díszítésnek magyallevél formájú kiszúró
A felforralt
tejszínbe keverjük a csokit, majd hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a rumot, majd elfelezzük a keveréket. Az egyik felébe beleszórjuk a
mogyorót, majd mindkettőt 2-3 órára hűtőbe tesszük. A
mogyorós keveréket nyomózsákba tesszük, sütőpapírra csíkokat húzunk vele, majd villával bebarázdáljuk, és hűtőbe tesszük. A másik keverékből 15 golyót csinálunk, a kókuszreszelékbe forgatjuk, és minyonos papírba tesszük őket. A csokicsíkokat 2,5 cm-es darabokra összevágjuk, kókuszreszeléket szórunk rájuk, és ezeket is kis papírokba tesszük. A
cukorpaszta harmadát pirosra, a többit zöldre festjük, majd a zöldből kis leveleket, a pirosból kis bogyókat készítünk. Minden trüffelre egyet-egyet teszünk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>