Először finomra aprítjuk a fehér
csokoládét és egy tálba tesszük. Egy tetszőleges lábasba tesszük a
tejszínt, a gyümölcspürét és a
citromlét és kb. 1 percig közepes lángon forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. Az így elkészült
tejszínes öntetet összekeverjük a
csokoládéval és addig kevergetjük amíg a
csokoládé teljesen elolvad, ezután 1 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Egy tepsibe megfelelő méretű sütőpapírt helyezünk. Miután a krém kihűlt botmixerrel felverjük és beletöltjük a habzsákba, majd 30-35 darab halmot nyomunk belőle a kibélelt tepsibe és a hűtőben 1 óráig hagyjuk őket megdermedni. A porcukrot és a temperált
csokoládét két külön tálba tesszük. A kezünket megkenjük egy kis
csokoládéval és egy-egy trüffelt addig forgatunk a kezeink között, míg azt a
csokoládé teljesen bevonja. Ezután a trüffeleket a por
cukorban is megforgatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>