A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1 kg-ot, hozzáadjuk a
citromlevet. A
cukorból 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a cseresznyéhez adjuk. Lábosban feltesszük főni, majd lassan felforraljuk. Levesszük a tűzről, hideg edénybe öntjük, és 12 órát állni hagyjuk.
A szirupot átszűrjük egy lábosba, és magában felforraljuk, 5 percig közepes hőfokon főzzük. Hozzáadjuk a vörösbort, és további 5 percig főzzük. Beletesszük a cseresznyét, majd ismét 5 percig főzzük. A lábost levesszük a tűzről, a dzsemet 1-2 óra hosszat hűlni hagyjuk. Az
almapektint összekeverjük a félretett
cukorral, és elkeverjük a dzsemben. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk.
Ezután forró
vízzel kimosott üvegekbe töltjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>