Chiliben pácolt olajbogyók receptHány személyre: 10 személyre
» 150 g kimagozott zöld olajbogyó
» 100 g kimagozott fekete olajbogyó
» 4 hámozott, kimagozott, apróra vágott
paradicsom» 120 ml zöldségolaj
» 2 zúzott
fokhagymagerezd
» 1 ek.
paradicsompüré
» 1 tk. szárított csilipehely
A
paradicsomok héját vágjuk be, 30 percig tegyük forrásban lévő
vízbe, majd vegyük ki. Húzzuk le a héját, és vágjuk kis kockákra.
Tegyük egy edénybe az olajbogyókat, öntsük fel
vízzel, hogy ellepje, és forraljuk fel. Szűrjük le, és öblítsük le hideg
vízzel. Tegyük vissza az edénybe, és engedjük fel
vízzel. Forraljuk fel még egyszer, szűrjük le, és tegyük félre.
A többi összetevőt tegyük egy lábosba, és forraljuk 8-10 percig. Adjuk hozzá az olajbogyókat 150 ml
vízzel együtt, és forraljuk tovább, és főzzük, amíg a vizet magukba szívják.
Szúrjuk az olajbogyókat kokélpálcikákra,
Elkészítési idő: 35 perc, plusz 4 óra főzés.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>