A
padlizsánt hosszában keskenyen felszeletelem, aztán kb. 4 teáskanál kristálykristály
cukorból egy kevés olajjal megkaramellizálom. Ha a kristály
cukor már felolvadt, hozzáteszem a
padlizsánszeleteket, és hogy még pikánsabb legyen az ételünk, meghintem egy csipet tárkonnyal és ugyanennyi
kakukkfűvel. Pár perc múlva megfordítom a zöldségszeleteket, majd öntök alájuk kb. 0,5 dl vizet és pár pötty
ecetet. Végül ezt az egészet addig forralom, míg sűrű lesz a mártás. Amint a mártás elkészül, addigra a keskenyre szeletelt
padlizsán is megpuhul. Tányérra tálalom, majd előveszem a habszifont, beletöltöm a
tejszínt és az áfonyadzsemet. Belecsavarom a patront, és egy felrázás után már tálalom is az áfonyahabot a
padlizsán mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>