» 125 g pirított dió » 1 ek. köménymag » 1 darab piros paprika, megsütve, kimagozva és vékony csíkokra vágva » 1 gerezd fokhagyma zúzva » 1 ek. citromlé » 2 ek. olívaolaj » 2 ek. friss fehér kenyérből készül morzsa » 1 tk. harissa (elhagyható) » pita kenyér, csíkokra szelve
Grillrácson süssük meg a paprikát 10-12 percig. Tegyük zacskóba, és hagyjuk kihűlni. Egy késsel vegyük ki a magokat.
Tegyük robotgépbe a diót és a köménymagot, és őröljük porrá. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, a citromlevet, és keverjük pépesre. Adjuk hozzá az olajat és a morzsát, és keverjük sima szósszá. Ízesítsük a harissa-val, keverjük ismét össze, majd hűtsük 1 órát. Meleg pitakenyér-csíkokkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom