Fekete- erdei torta - Karácsony receptHány személyre: 1 db 3 rétegű torta
» 2 készen kapható
csokoládétorta- lap
» 1140g savanykás konzervcseredznye, levével együtt
» 1 bögre kristály
cukor» 1/4 bögre étkezési keményítő
» 1és 1/2 teáskanál vaníila
» Tejszínes bevonat (l.alább)
A cseresznyét csepegtessük le és a levéből 1/2 bögrényit tegyünk félre. A
cukorral, az étkezési keményítővel és a cseresznyével keverjük össze egy 2 l-es lábasban a félretett levet. Kis lángon főzzük folyamatosan keverve addig, amíg be nem sűrűsödik. A vaníliát adjuk hozzá. A
tejszínes bevonatot készítsük el.
Vízszintesen vágjuk mindkét tortát két lapra. Tegyük egy közepes méretű tálba az egyik lapot, morzsoljuk szét, majd tegyük félre.
A torta díszítéséhez tegyünk félre 1 és1/2 bögrényit a
tejszínes bevonatból. 1 bögre
tejszínes bevonóval kenjük meg és a 3/4 bögre cseresznyés szirupot öntsük rá. A második tortalapot helyezzük rá és kenjünk erre is a
tejszínes bevonóból és a cseresznyés szirupot öntsük rá. A harmadik tortalapot is tegyük rá, majd a maradék bevonóval kenjük be a torta oldalát. A tésztamorzsát tapasszuk a bevonatba. Egy habnyomó zsákba kanalazzuk a maradék bevonót majd a csillagos végű nyomófejjel a torta felső és al
só szélét díszítsük. A maradék cseresznyés szirupot kanalazzuk a torta te
tejére.
tejszínes bevonat:
3 bögre hideg
tejszínt és 1/3 bögre porcukrot keverjünk össze egy előhűtött közepes méretű tálban.Nagy sebességre kapcsolt robotgéppel verjük nagy kemény habbá.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>