Karácsonyi trüffel receptHány személyre: Kb. 40 darab
» 50 g fenyőmag
» 50 g aszalt sárgabarack
» 75 g lágy
vaj» 100g por
cukor» 2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás
cukor» 2 teáskanál Dr Oetker Aroma rum
» 3 evőkanál baracklikőr
» 2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
» Díszítéshez:
»
kakaópor (cukrozatlan)
1.Előkészítés:
A fenyőmagokat egy teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk,hagyjuk kihűlni,majd apróra törjük. Díszítéshez ízlés szerint néhány kanállal félretesszünk belőle.
Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk,egy evőkanállal a díszítéshez félretesszünk belőle.A tortabevonókat a tasakon levő használati utasítás szerint megolvasztjuk.
2.Elkészítés:
A
vajat egy keverőedényben habosra keverjük,hozzászitáljuk a porcukrot,majd hozzáadjuk a Bourbon vaníliás cukrot,és tovább keverjük.Majd az aromát,a likőrt és a kihűlt bevonót is hozzákeverjük. Végül az előkészített fenyőmagot és a sárgabarackot is a masszához dolgozzuk,és 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.A hűtőszekrényből kivéve diónyi adag masszából golyókat formálunk.A golyókat
kakaóba forgatjuk,te
tejüket ízlés szerint a félretett sárgabarackkal és fenyőmaggal díszítjük,pralinéformákba állítva egy tortatálra helyezzük.Tálalásig hidegen tartjuk.
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>