» 500 g szelídgesztenye » húsleves » 1 zellerág » 1 ek. cukor » 1 gyöngytyúk » 2 dl tejszín » 1 diónyi vaj » 4 alma » só és bors » 1 csokor vegyes fűszernövény (kakukkfű, babér)
Irdaljuk be a gesztenyéket, majd engedjük fel vízzel és a forrástól számított egy percen át pároljuk. Így könnyen meg tudjuk pucolni őket. Ezután öntsünk hozzá bőségesen a levesből és adjuk hozzá a zellert, valamint a cukrot. Pároljuk puhára, majd szűrjük le.
Az apróra vágott fűszereket dolgozzuk össze a tejszínnel, sóval és borssal. Ezt a keveréket kanalazzuk a megtisztított tyúkba. Kenjük be vajjal, fűszerezzük sóval, valamint borssal és locsoljunk köré a húslevesből. Előmelegített sütőben háromnegyed órán át süssük. Ha kész helyezzük kőré a megpárolt almákat és a gesztenyét.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom