A félbevágott
paprikát forró sütőben addig sütjük, míg hólyagos nem lesz a bőre, ekkor nejlonzacskóban pihentetjük negyed órát, majd lehúzzuk a bőrét és a húsát felcsíkozzuk. A tésztát bő,
sós
vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőben 3 ek. olajon megpirítjuk az apróra vágott
fokhagymát, az összevágott szardellát és a
paprikát. Közepes lángon megpároljuk, majd hozzáadjuk a
kapribogyót és még néhány percig főzzük, majd a serpenyőbe tesszük a vékony csíkokra vágott
bazsalikom- és
mentaleveleket. Meg
sózzuk, meg
borsozzuk, majd a lecsepegtetett tésztát beleforgatjuk. Hozzáadjuk a maradék olajat, összekeverjük, 1-2 perc alatt összeforraljuk, majd tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>