Áztassuk be a kagylókat egy órára hideg
vízbe. Tegyük bele őket egy serpenyőbe, locsoljuk meg a borral és főzzük közepesen magas tűzön 5-10 percig, amíg kinyílnak. Rázzuk meg néha a serpenyőt. Szedjük ki azokat, amik nem nyíltak ki. Szűrjük át a szaftot és tegyük félre. Szedjük ki a húst a héjakból.
Ebben a serpenyőben forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, majd süssük meg benne a
fokhagymát, a petrezselymet és a kagylóhúst 4-5 percig. Ízesítsük
sóval és
borssal. Szedjük ki a kagylóhúst és tegyük félre.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben.
A serpenyőhöz adjuk hozzá a kagylószaftot, és forraljuk fel.
Szűrjük le a tésztát, tegyük a szafthoz és főzzük tovább, majd tegyük bele a kagylót is. Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>