» 500 g friss ricotta, lecsöpögtetve » 1 evőkanál felaprózott menta » 1 evőkanál felaprózott petrezselyem » só és frissen őrölt bors » 125 g szárított paradicsom » 15 percre meleg vízbe áztatva, lecsöpögtetve és » összevagdalva » 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 1 evőkanál sós kapribogyó, leöblítve » 90 ml extraszűz olívaolaj » 150 g rukkola összevagdalva és még a díszítéshez » 500 g fusilli tészta
A ricottát, a mentát és a petrezselymet tegyük egy tálba, villával keverjük krémesre, majd sózzuk és borsozzuk meg.
Egy másik tálba tegyük bele a paradicsomot, keverjük össze a fokhagymával, a kapribogyóval és az olajjal.
Robotgépbe tegyük bele a paradicsomos keveréket és a rukkolát, majd keverjük simára.
Főzzük ki a tésztát sós vízben , szűrjük le, és hagyjunk meg 2 evőkanál főzővizet.
Tegyük a tésztát egy tálba, keverjük a főzővizet a pestóhoz, majd keverjük a ricottát a tésztához.
Rukkolával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom