Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 144 kcal/602 kj adagonként
A leveszöldséget mossuk meg, majd daraboljuk fel, adjuk hozzá a kaprot. Egy nagyobb fazékba tegyünk elég vizet, és rakjuk bele a leveszöldséget, a kaprot és 3 evőkanál
sót, aztán forraljuk fel a vizet.
Ezután rakjuk bele a rákokat, lehetőleg fejjel lefelé. A vizet hagyjuk felforrni másodszor is, aztán fedjük be a fazekat, és így hagyjuk állni 8-10 percig, de a lángot zárjuk el alatta ekkor már.
Az idő elteltével kivehetjük a rákokat, és hagyjuk, hogy lecsöpögjön róluk a
víz, és várjuk meg amíg valamennyi ki nem hűl.
Először a rákok beleit kell eltávolítani, amit úgy tehetünk meg, hogy a középső farokuszonyt hátrafelé húzzuk, nem túl durván. A rákok ollóit, és fejeit csak egyszerűen csavarjuk le. Ha hátára fordítottuk a rákokat, azok farkát már az ujjunkkal is meg tudjuk nyitni, innen minden belsőséget, és kopoltyút távolítsunk el alaposan. A finom rákhúst kanállal ki tudjuk szedni. A rákhúst tálalhatjuk fehér kenyérrel, és remoulde-mártással.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>